bach-deva-voor-web

Bach bloesem remedies zijn algemeen inzetbaar ter ondersteuning in het eigen ontwikkelings- en genezingsproces, bij volwassenen maar zeker ook voor kinderen.

Het zijn 38 + 1 homeopatische tincturen die individueel gericht zijn op 7 specifieke basis emoties en gemoedstoestanden en onderling gecombineerd kunnen worden tot een tiental miljoenen unieke remedies, afgestemd op de individuele behoefte van de cliënt. Bach remedies zijn geen behandeling op zichzelf maar een zeer effectieve ondersteuning in het behandelproces.

Wel zijn Bach remedies een zeer effectieve methode om preventief ondersteuning te bieden aan het ontwikkelingsproces van het dagelijkse leven in deze met regelmaat chaotische wereld.

Bach bloesem remedies hebben een harmoniserende en stimulerende werking op de systemische drie-eenheid.

Dr. Edward Bach leefde van 1886 tot 1936, hij was een van de eerste homeopathische artsen en een van de grondleggers van de huidige homeopathie. Bach geloofde dat levenshouding en denkwijze een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekte, een manier van kijken die gelukkig steeds meer wordt toegepast.

Hij had een grote, goed lopende praktijk op Harleystreet, maar dit voldeed nog niet aan zijn ideaal: ‘Een goedkope, effectieve, eenvoudige en blijvend genezend natuurmethode’. Dit resulteerde erin dat Bach zijn goed lopende praktijk stopte, en met eigenlijk alleen een rugzak met wat geld en een extra paar schoenen de natuur in is getrokken, om vooral een eenvoudige, genezende natuurmethode te vinden. Hij combineerde zijn homeopathische kennis met wat hij zag en voelde aan de uitstraling van diverse planten, bomen en struiken, toen hij in 1936 overleed liet hij een complete behandelmethode van 38+1 remedies na.

Elke remedie (behalve rock water/bron water) is bereid uit bloesems van planten, bomen en struiken. Deze bloesemremedies behandelen niet de ziekte en zijn symptomen, maar onze persoonlijkheid. Tegenwoordig worden de remedies over de gehele wereld gebruikt door mensen zelf, maar ook in de reguliere en alternatieve zorg worden de remedies toegepast.

Het mooie van Bach remedies is dat er geen contra indicaties zijn en zonder problemen te gebruiken is in combinatie met medicatie.

terug